Бджолина Лавка logo
Адрес: вул. Домбровського 25 10003 Житомир,

Мед

Мед гречаний

Мед гречаний

Buckwheat honey

Корисні властивості гречаного меду, як і будь-якого іншого солодкого представника свого виду, благотворно впливають на весь організм. Наприклад, його вживають при анемії (недокрів'ї), залізодефіцит, проблемах з печінкою і кровотворенням. У великих...

Показать полностью

Об'єм / Volume Ціна / Price
0,2 л. / 0.2 L 60 грн.
0,5 л. / 0.5 L 130 грн.
1 л. / 1 L 250 грн.



Мед квітковий

Мед квітковий

Flower honey

Осотовий мед рекомендований людям, які потребуються у реабілітаційному періоді. Він однаково корисний як дітям, так і дорослим. При виснаженні організму, хронічній втомі осотовий мед допоможе відновити сили організму. Цінність осотового меду в...

Показать полностью

Об'єм / Volume Ціна / Price
0,2 л. / 0.2 L 0 грн.
0,5 л. / 0.5 L 105 грн.
1 л. / 1 L 200 грн.



Мед акацієвий

Мед акацієвий

...

Показать полностью

Об'єм / Volume Ціна / Price
0,2 л. / 0.2 L 80 грн.
0,5 л. / 0.5 L 180 грн.
1 л. / 1 L 350 грн.



Мед липовий

Мед липовий

Даний продукт, крім чудового смаку і неповторного аромату, має ще безліч переваг. Його харчова цінність обумовлена ​​високим вмістом таких ферментів, як діастаза, пероксидаза, каталаза, інвертаза і ліпаза. Липовий мед містить каротин, вітаміни К, Е і групи...

Показать полностью

Об'єм / Volume Ціна / Price
0,2 л. / 0.2 L 60 грн.
0,5 л. / 0.5 L 140 грн.
1 л. / 1 L 270 грн.



 
Пересічному громадянину важко визначити якісний мед, потрібно брати до уваги багато його характеристик, колір має бути природній, відповідний до ботанічного походження. Консистенція не може бути рідкою цілий рік, окрім таких монофлорних сортів меду, як акацієвий, фацелієвий та мед із софори. Якщо ви бачите рідкий мед у холодну пору року, то швидше за все цей продукт піддавався термічній обробці. Кожен мед має свій особливий смак, ніжний мед збирається з акації, липи, різнотрав’я, мед з гречки має терпкий присмак, який, як говорять багато, «лоскоче» горло. Важливо пам’ятати, що натуральний мед в гарячий чай чи молоко додавати не потрібно, а пити в прикуску. Не попадіться «на вудочку», коли вас спробують переконати в тому, що гірський мед кращий того, який збирають бджоли на просторах. Ніяких особливих переваг у гірського меду перед "рівнинним" немає. Якість меду і вміст корисних речовин в ньому залежить тільки від екологічної обстановки району збору меду і знань бджоляра. Продаж меду, неіснуючого в природі. Такими прикладами є: мед із глоду (боярышник), суничний, горіховий, хвойний, чорничний та багато інших. Де у нас такі плантації суниці, глоду, женьшеню або чорниці, які могли б забезпечити медозбір? Для довідки: щоб вийшла 1 ложка меду (30 г), бджола повинна "налітати" близько 10 тисяч км, відвідати 300 тис. квіток і принести в вулик 50 тис. мікрокрапель нектару.